Musaca cu dovlecei

de Dana_Retetegg in Porc, 20 Dec 2010 | 4346 vizualizari

 

Am pregatit o reteta de musaca foarte delicioasa. Am inlocuit un strat de cartofi cu unul de dovlecei, o combinatie gustoasa si savuroasa :) . Merita sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri bulion
  • 4 linguri sos de rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu dovlecei:

Umplutura am pregatit-o din ceapa, sos de rosii, carne si condimente.
Am tocat ceapa foarte fin si am calit-o, apoi am adaugat carnea si bulionul. Am calit aproximativ 7-8 minute si spre final am condimentat cu cimbru, piper, sare.

Cartofii si dovleceii i-am taiat felii.

Am asezat in cratita pentru cuptor unsa cu ulei un strat de cartofi, apoi am pus umplutura de carne. Am incheiat cu un strat de dovlecei si am bagat compozitia la cuptor pentru 20 de minute.

Dupa 20 de minute am scos musacaua din cuptor si am pus peste ea sos de rosii.

Am mai lasat inca 35 de minute in cuptor la foc potrivit.

La final am adaugat patrunjel tocat marunt.

TIPS-URI

1

Am servit cu salata de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca