Musaca de cartofi

de alice_ciobanu in Porc, 13 Apr 2011 | 4191 vizualizari

 

Astăzi am pregătit o musaca după reţeta pe care o ştiu de când eram la mama acasă. Nouă ne place foarte mult acest fel de mâncare, mai ales că se poate servi atât rece cât şi caldă.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocată
  • 5 cartofi de mărime mijlocie
  • o ceapă
  • 2 linguri bulion
  • 3 ouă
  • funze dafin, delikat, mărar deshidratat, boia de ardei dulce
  • caşcaval (mi-am dat seama abia când era totul pregătit pentru cuptor că nu mai aveam caşcaval în casă, astfel că a trebuit să improvizez şi am folosit 3 felii de brânză topită)

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Se căleşte o ceapă tăiată cubuleţe în puţin ulei împreună cu condimentele de mai sus. Apoi se pune carnea tocată şi se căleşte cam 10 minute, învârtind din când în când. Se pun apoi două linguri de bulion şi o cană de apă şi se lasă totul la foc potrivit cam 20 minute. Separat cartofii se curăţa, se spală şi se taie în felii de 5mm grosime. Se prăjesc în tigaie, nu foarte mult ci doar cât să devină rumeniţi pe fiecare parte. Ouăle se fierb tare, se curăţă şi se vor tăia felii.

Într-un vas yenna se pune un rând de cartofi, un rând de carne, ouăle tăiate felii, apoi iar un rând de cartofi, carnea şi iarăşi un rând de cartofi. Se va rade caşcaval acoperind întreaga suprafaţă a vasului. Se dă totul în cuptorul, încălzit în prealabil, la foc mijlociu, aproximativ 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi, dovleci şi vinete