Musaca de cartofi

de adela1981 in Porc, 4 Mai 2012 | 4343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr pesmet
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 gr smantana
  • 2-3 rosii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare ( tot cu coaja), dupa ce au fiert se curata si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si lasam sa   Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet, asezam un strat de cartofi, condimentam, un strat de carne,  ( jumatate din cantitatea de carne ) rosii taiate felii subtiri. Apoi adaugam , cartofi, rosiile taiate , strat de carne si ultimul strat de cartofi. Se condimenteaza  cu sare si piper, iar deasupra se toarna un amestec facut din ouale batute cu smantana, apoi se presara cu cascavalul ras.  Se introduce in cuptor si se tine pana se rumeneste. se caleasca 6-7 min. Adaugam sare si piper dupa gust  si patrunjelul verde tocat.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu sos tomat. Eu am renuntat sa prajesc cartofii, am preferat fierti, sau puteti taia cartofii in felii subtiri ( cruzi ) si adauga straturi de carne si de rosi si sa introduceti la cuptor. (am sa incerc si aceasta varianta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Maria68 1

05.05.2012, 18:39

gustoasa

diaconta 1

05.05.2012, 22:39

ce bunaaaaaa

mirela0911 1

05.05.2012, 22:44

trebuie sa fac si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi