Musaca de cartofi

de diana_k in Porc, 14 Feb 2013 | 6213 vizualizari

 

Musaca de cartofi pentru toti gurmanzii :P

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi
  • 200g smantana
  • 4 oua

pentru sos ragu:

  • 2 linguri de ulei
  •  2 cepe
  • 1 morcov mai mic
  • 4 linguri pasta de rosii sau 1/4 l suc de rosii
  • 500g carne macinata porc, vita sau amestec
  • sare, piper, busuioc, patrunjel verde, 2 foi de dafin

pentru uns vasul:

  • putin unt si 2-3 linguri pesmet

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii pentru musaca se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase.

Ceapa se taie marunt, morcovul se rade, ardeiul se taie cubulete.
Se caleste ceapa in ulei incins pana devine sticloasa, apoi se adauga carnea, se amesteca bine si se tine pe foc pana isi schimba culoarea. Se pune morcovul si ardeiul, se potriveste de sare si piper, se pune si busuiocul, foile de dafin, patrunjelul tocat. Se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit adaugand apa la nevoie, dar nu foarte multa, compozitia trebuie sa scada spre final.

Cand carnea este fiarta se opreste focul si se lasa la racit, apoi se amesteca cu 2 linguri din pasta de rosii, 2 oua batute si smantana...nu uitati sa scoateti foile de dafin.
Vasul care va merge la cuptor se unge cu unt si se presara pesmet.
Asezam in straturi cartofi taiati felii si compozitia de carne. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Se bat celelalte doua oua impreuna cu pasta de rosii apoi se toarna peste cartofi, se presara putin pesmet.
Optional se poate rade cascaval peste musaca si pune bucatele de unt.
Se da vasul la cuptor si lasam cam 30-40 minute pana se rumeneste frumos si se incheaga bine musacaua.

TIPS-URI

1

o musaca delicioasa poate fi preparata si cu vinete in loc de cartofi, feliate si calite usor, condimentate apoi scurse bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi