Musaca de cartofi

de camelia75 in Mancaruri cu carne, 14 Mai 2013 | 14391 vizualizari

 

Pentru ca piticii m-au rugat sa le fac o “musaca a la gradi” ,n-am avut incotro si la o ora la care eu de obicei nu gatesc, m-am apucat voiniceste de treaba.:))
Scuzati calitatea pozelor,insa lumina nu m-a ajutat de data asta…

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 1 kg carne tocata (porc sau vita,de preferat tocata de dvs)
  • 1 morcov
  • 7-8 fire ceapa verde
  • 10 rosii cherry
  • sare, piper dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana dulce
  • 1 legatura de patrunjel (optional)
  • 3 linguri smantana dulce
  • 100 g mozzarella sau cascaval
  • 50 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

1.Dupa ce spalati si curatati de coaja cartofii, ii taiati felii(nu foarte subtiri),apoi ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie pt copt.Ungeti feliile de cartofi cu ulei de masline si ii condimentati cu sare,piper si rozmarin.  Dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 15-20 minute.

2.Amestecati carnea tocata cu morcovul dat pe razatoare si ceapa verde taiata marunt,apoi condimentati cu sare si piper.

3.Intr-o tigaie incingeti uleiul si puneti compozitia cu carne.Amestecati si lasati carnea la foc pana ce isi schimba culoarea si textura.

4.Adaugati rosiile taiate in doua sau in patru parti, daca sunt mai marisoare.Mai lasati pe foc 2-3 minute.(eu am adaugat si in compozitie putin patrunjel tocat)

5.Bateti oul cu cele 2 linguri cu smantana,iar cand compozitia cu carne nu mai este fierbinte, incorporati amestecul cu smantana.

6.Intr-un vas de yena uns cu putin ulei,asezati un strat de felii de cartofi,compozitia cu carne,strat de cartofi si deasupra cateva felii de rosii.

7.Separat intr-un bol, amestecati cascavalul/mozzarella,smantana si laptele,apoi distribuiti uniform peste musaca.

8.Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 30-35 minute.

9.Puteti servi cu patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cordon Bleu