Musaca de cartofi

de RuxyRux in Mancaruri cu carne, 30 Aug 2013 | 13060 vizualizari

 

In varianta rapida...usor de preparat si foarte, foarte gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • 20 cartofi potriviti
  • 2 cepe mari
  • 150 ml pasta de ardei
  • 1 cutie rosii tocate polpa( Cirio)
  • 250 ml suc de rosii( de casa ideal)
  • 350 gr cascaval
  • 500 gr smantana( obisnuita)
  • 3 galbenusuri( oua mari)
  • busuioc
  • oregano
  • sare dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii spalati si curatati se taie in felii si se pun la fiert pana sunt aproape facuti.

Pieptul de pui se toaca la masina.( putem face asta si inainte sa-l avem gata pregatit)

Cascavalul se razuie pe razatoarea mare.

Smantana se amesteca cu galbenusurile.

Incingem uleiul de masline intr-o cratita si punem ceapa tocata si frecata cu putina sare.

Dupa doua trei minute adaugam carnea si o amestecam usor cu ceapa pana se albeste.

Adaugam doua trei cani de apa si o fierbem bine. Punem pasta de ardei, rosiile Cirio, sucul de rosii, potrivim gustul de sare, oregano si busuioc( sa ne placa).

Intr-o tava mare adanca( eu am una de email), punem un strat de cartofi( bine scursi de apa), punem o jumatate din sosul de carne, deasupra o jumatate din sosul de smantana si ou, jumatate din cascavalul razuit,  din nou un rand de cartofi, apoi cel de carne, sosul de smantana si cascavalul ramas.

Punem pentru 40 de minute la cuptor. Daca tava nu este prea incapatoare, mai scoateti din sos pe care il puteti adauga ulterior.

Este extrem de usor de facut, mai ales daca ai toate ingredientele pregatite din tmp...serviti musacaua cu smantana deasupra...e o bunatate :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu piure