Musaca de cartofi si carne

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 18 Dec 2014 | 8536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1,5 kg de cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija țelina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 500g sos de rosi
  • 4 lg ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 200g smântână
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi si carne:

Spalam cartofii si ii fierbem in apa si sare. Trebuie sa fierba pe jumatate.Lasam la racit. Tocam legumele si le călim in ulei.Adaugam carnea si lasam circa 10 minute pana scade toata apa. Adaugam sosul de rosii, sare, piper si o cana cu apa.Lasam sa fiarba o ora, amestecând din când în când. Trebuie sa rămână putin lichida.

Cartofii ii curățăm si ii taiem rondele. Incingem cuptorul. Luam o tava in care punem 3lg de sosul de carne si intindem. Punem un rand de cartofi si acoperim cusos.Iar un rand de cartofi si iar sos....pana terminam cu sosul de carne. Batem ouăle si adaugam smântână si amestecm bine .O turnam peste musaca. Dam la cuptor la 180 ° pentru o ora. Serviti calda cu castraveti murati.

Pofta buna! !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si vinete