"Musaca "de post cu varza si orez

de nadina73 in Mancaruri de post, 3 Dec 2010 | 36659 vizualizari

 

Daca e vineri atunci de ce sa nu fie si varza, chiar super buna si gustoasa. Ce bine ca ma laud singura...hihi...va poftesc la masa

 

INGREDIENTE

  • 1 varza proaspata
  • sare
  • piper
  • 1 lingura  cimbru macinat
  • 2 cepe
  • 1 canita de orez(ceasca de cafea)
  • 3 canite de apa
  • 300 pasta de tomate
  • 1 rosie
  • 2 morcovi
  • delikat putin
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Musaca "de post cu varza si orez:

Se toaca varza marunt, se framanta putin cu sare si piper , dupa care se pune la calit in ulei. Se mai adauga si cimbru macinat 1  lingura, se lasa la foc mic.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei se pune si morcovul razuit sau tocat. Cand sant calite se pune orezul, putina sare si optional putin delikat. Se acopera cu apa (3 1/2canite  apa) si se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand varza e calita se pune pasta de tomate si se amesteca bine .

Intr-un vas se pune hartie de copt, se taie feliute de rosii subtiri, se pune un strat de orez , unul de varza calita si iar orez, depinde de cantitatile folosite si de vasul in care pregatiti, cat de mare este.

Se da tava la cuptor 20-30 minute la 170 grade. Cand e gata se scoate si se rastoarna pe un platou.

Va poftesc la masa, este foarte foarte buna

Daca ti-a placut reteta noastra ""Musaca "de post cu varza si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
salata seherezada - post