Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
O combinatie foarte reusita! :X
Curatam cartofii si-i taiem rondele, pe care le prajim usor in ulei incins.
Vinetele se spala , se taie rondele cu tot cu coaja si se prajesc si ele in ulei incins.
Cepa, morcovul si ardeiul gras se spala, se toaca si se calesc in 3-4 linguri de ulei. Adaugam sucul de rosii ( sau rosiile pasate ), legumele uscate ( de la SanoVita), sare , piper , cimbru si lasam sa fiarba 2-3 minute.
Carnea tocata se adauga peste compozitia de mai sus , amestecam bine pentru a desface carnea si lasam pe foc 5-10 minute.
Oprim focul, lasam sa se raceasca si adaugam doua oua batute spuma.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezam un strat de rondele prajite de cartofi. Peste cartofi intindem uniform un strat de carne, apoi un strat de vinete si iar carne . Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Batem spuma doua oua cu putina sare si o cescuta de lapte si turnam totul deasupra, apoi presaram patrunjel tocat si putin piper.
Dam la cuptor pentru 40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.
Se serveste calda , alaturi de o salata de muraturi.
1
1 portie inseamna o tava cu capacitatea de 3 litri
2
cartoful prajit face gustul mancarii mult mai bun decat atunci cand acestia sunt doar fierti.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult