Musaca de vinete si cartofi

de Ina in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2014 | 8108 vizualizari

 

O combinatie foarte reusita! :X

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi mari
  • 2 vinete potrivite
  • 500 g. carne tocata amestec
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii ( sau o cana cu suc de rosii )
  • 4 oua
  • o cescuta cu lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • legume uscate ( fara sare )
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si cartofi:

Curatam cartofii si-i taiem rondele, pe care le prajim usor in  ulei incins. 

Vinetele se spala , se taie rondele cu tot cu coaja si se prajesc si ele in ulei incins.

Cepa, morcovul si ardeiul gras se spala, se toaca si se calesc in 3-4 linguri de ulei. Adaugam sucul de rosii ( sau rosiile pasate ), legumele uscate ( de la SanoVita), sare , piper , cimbru si lasam sa fiarba 2-3 minute. 

Carnea tocata se adauga peste compozitia de mai sus , amestecam bine pentru a desface carnea si lasam pe foc 5-10 minute. 

Oprim focul, lasam sa se raceasca si adaugam doua oua batute spuma. 

Intr-un vas termorezistent  uns cu unt asezam  un strat de rondele prajite de cartofi. Peste cartofi intindem uniform un  strat de carne, apoi un strat de  vinete si iar carne .  Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. 

Batem spuma  doua oua cu putina sare si o cescuta de lapte si turnam totul deasupra, apoi presaram patrunjel tocat  si putin piper.

Dam la cuptor pentru  40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.

Se serveste calda , alaturi de o salata de muraturi. 

TIPS-URI

1

1 portie inseamna o tava cu capacitatea de 3 litri

2

cartoful prajit face gustul mancarii mult mai bun decat atunci cand acestia sunt doar fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carnati