Musaca din piure de cartofi si carne amestec

de Ligia Bxl in Mancaruri cu carne, 8 Oct 2014 | 8493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 1 kg cartofi
  • 1 cana lapte
  • 2-3 linguri unt
  • delikat facut in casa dupa gust
  • sare si piper (daca e necesar)
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg carne tocata amestec (vita+porc)
  • cateva fire patrunjel
  • sare si piper
  • 2-3 linguri bulion de ardei
  • 1 cutie bulion de rosii
  • 1 ceapa mare
  • parmigiano reggiano ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din piure de cartofi si carne amestec:

Se curata cartofii,se spala si se taie cuburi apoi se pun la fiert in apa.

Dupa ce au fiert se scurge apa si se adauga laptele(trebuie sa fie un piure mai gros) apoi untul si condimente (delikat facut in casa),se paseaza pana devine o pasta fina.

Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei, apoi se adauga bulionul de ardei si cel de rosii. Se adauga carnea, se sareaza si se pipereaza apoi se lasa la fiert 5 min.

La final se adauga patrunjelul tocat.

Se unge un vas de yena cu putin unt (sau o tava de cuptor) apoi se intinde pe toata suprafata piure, peste se pune preparatul din carne si tot asa pana se vor termina ambele cantitati.

Deasupra trebuie sa fie cel de piure peste care se presara putin patrunjel si parmigiano reggiano ras.

Se da la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.

Se poate servi cu o salata la alegere.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piure de cartofi si carne amestec" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi