Muschi de porc in sos de rosii, picant

de gaby_duceag in Porc, 14 Apr 2011 | 6527 vizualizari

 

Cand vrei sa faci ceva deosebit, apelezi la oameni de clasa, nu?: P :)))
Si uite asa te faci cu retete de milioane care cu siguranta vor avea o frecventa crescuta in meniul saptamanal, lunar, anual, sau de ce nu..secular :)))
Bai..sosul asta e DEMENTIAL!!! insist, chiar va rog sa il incercati!

 

INGREDIENTE

  • cca. 800 g muschi de porc täiat in felii
  • 3 linguri ulei
  • 3 cepe
  • 3 cätei de usturoi
  • 2 linguri stafide tocate
  • o cutie Cirio pelati
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1,2 linguritä busuioc uscat
  • 1 linguritä oregano
  • 1 linguritä zahär
  • 2 linguri smintinä
  • busuioc proaspät
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc in sos de rosii, picant:

Intai m-am ocupat de muschiulet.
L-am taiat felii, l-am condimentat cu sare si piper si l-am prajit bine pe ambele parti. L-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am lasat in sala de asteptare :)))
Am incins uleiul.Am adaugat ceapa tocata marunt, am lasat sa se caleasca 2 minute dupa care am adaugat usturoiul feliat si stafidele si am mai calit 2 minute. Am pus vinul si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat (nu mancarea :)), numai vinul )

Am pus frumusel continutul din cutia Cirio, zaharul, condimentele uscate si..un capac (nu tot inauntru :))) ci deasupra.

Am dat focul la mic si mi-am facut o cafea :)))

Dupa aprox 30-35 minute am adaugat in sos doua linguri de smantana , bucatile de muschi, sare si piper si am mai lasat doua clocote .
Am oprit focul si am adaugat busuiocul proaspat (v-am pacalit :)), am pus tot uscat ca nu aveam proaspat si iubesc busuiocul la fel cum iubesc foaia de dafin ;) )

Am facut un piure, o salata de varza si..am papat.

E bun, bun, bun,. bun ! :)))
Stiti vorba aia "te lingi pe degete" ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc in sos de rosii, picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
"Cuib" de spaghetti cu carne tocata