Muschi de vita marinat la gratar

de mihaelar63 in Vita, 4 Sep 2017 | 12690 vizualizari

 

Vara este vreme de gratareala. Te saturi de mici si porc si dai si pe vita . Eu m-am inspirat de aici : https://www.bucataras.ro/retete/muschi-de-vita-la-gratar-cu-ceapa-usturoi-si-cartofi-copti-in-coaja-6982.html . Am dat nota de echilibrare dulce cu miere si fragezimea cu vin si rosii pasate .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa vita
  • 1 pahar vin roze
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri rosii pasate
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 1 foaie dafin
  • sare roz de Himalaya
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de vita marinat la gratar:

  1. Carnea de vita se feliaza in felii de 2 cm grosime.
  2. Curatati si tocati marunt usturoiul.
  3. Se  sacondimenteaza carnea cu sare si piper.
  4. Se pun feliile de vita intr-un bol si se aduga restul ingredientelor amestecate .
  5. Lasati carnea sa se marineze la rece pana la 24 ore .
  6. Cand va amintiti de ea intoarceti feliile de carne ca sa marineze  feliile in mod egal .
  7. Inainte de servire scurgeti eventualul exces de lichid in care s-a marinat .
  8. Frigeti feliile de vita pe gratarul incins pe fiecare parte cate 2-3 minute .
  9. Daca carnea de vita se coace mai mult devine elastica si isi pierde fragezimea .
  10. Rolul mierii in marinata este sa echilibreze gustul de acru al vinului si a rosiilor . In acelasii timp pe gratar se va carameliza frumos .
  11. Serviti feliile de vita la gratar insotite de garnitura sau salata preferata .
  12. Noi am servito cu salata verde .

                                Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita marinat la gratar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Apertiv ardei umpluti cu branza