Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

de Rocsi in Porc, 6 Ian 2015 | 18247 vizualizari

 

Aceasta reteta am pregatit-o de Revelion. Nu este nimic complicat, insa este de o mare bunatate. Muschiuletul fraged, ce se rupea bucatele de cum il atingeai cu furculita, fierbinte, cu acest sos alb,usor rece, s-au combinat perfect. Merita incercata atat pentru cei dragi voua dar si pentru atunci cand aveti invitati la masa...

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc lungi si subtiri
  • 50 gr de unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana de vin rosu
  • 1/2 cana de apa
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 150 gr iaurt 0,1 % grasime
  • 5 linguri de smantana
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 2 castraveti murati
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci:

Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor. Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust. Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava. Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute. Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor.

Sosul: Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Castravetii murati ii facem cubulete. Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust. Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu sos de smantana