Muşchiuleţ de vită cu sos

de AlexJ in Vita, 23 Mar 2011 | 3738 vizualizari

 

Când eram mică acesta era unicul fel în care îmi plăcea carnea de vită :cu sos și macaroane.Aşa că în momentul în care am văzut acest mușchiuleț de vită proaspăt m-am gândit deja cum va arăta în farfurie la prânz.Este o rețetă relativ simplu de făcut și este pe placul copiilor având în vedere că în final carnea va fi atât de moale încât se va topi în gură.

 

INGREDIENTE

  • un mușchiuleț de vită
  • 5-6 căței usturoi
  • ulei măsline
  • foi de dafin
  • faina pentru rântaș
  • sare, piper,oțet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchiuleţ de vită cu sos:

Se ia mușchiulețul , se curăță de pielițe și se feliază, după care se bate cu ciocanul de șnițele.Se condimentează cu sare şi piper după gust. Așezați bucățile de carne în oală acoperiți-le cu ulei și prăjiți-le ( de fapt se vor fierbe în ulei).Veți vedea cum carnea își va schimba culoarea .

Când carnea este aproape gata se scoate pe o farfurie . Din uleiul rămas în oală se face un rântaș: în aceeași oală sau în alta , eu am făcut în alta în care am pus uleiul , am adăugat făina și am prăjit un minut ( la 4 linguri de ulei merge cam o lingură de făina).Când și-a schimbat culoarea am stins cu o cană de apă. Am condimentat cu sare , piper din belșug .Mama mea face rântașul direct în oală , dar eu am preferat sa îl fac separat , neavând experiența necesară.

Carnea am pus-o înapoi în oală și peste ea am turnat rântașul. In oală se adaugă usturoiul tăiat feliuțe subțiri și foile de dafin. Se dă la foc mic și se mai fierbe încă vreo 10-15 min.Dacă scade apa prea tare se mai poate adăuga, în așa fel încât carnea sa fie scufundată în sos. Când totul este gata se adaugă 1-2 linguri oțet ( după gust).

Se fierb separat niște macaroane conform indicațiilor de pe pachet și se servesc alături.
Dacă doriți un plus de savoare puteți adăuga niște parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchiuleţ de vită cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita cu paste