Naan- paine indiana

de xana in Piine, 20 Noi 2017 | 7328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 2 linguri iaurt natural
  • 110 ml apa
  • ½ lingurita praf de de copt
  • 6 gr drojdie
  • 1 praf de zahar
  • 1 lingura ulei
  • ½ lingurita sare fina
  • un praf de garam masala

Pentru uns(optional):

  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel tocat
  • 3-4 linguri margarina topita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naan- paine indiana:

Amestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra.

Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul, praful de copt, garam masala, sare si o lingura de ulei si incepem sa framantam pana se formeaza un aluat moale si putin lipicios. In cazul in care este prea umed, se mai adauga o lingura de faina. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut pentru o ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, rupem bucati din care formam bilute si le intindem in foi subtiri. Ne ajutam de putina faina pentru a nu se lipi de suprafata de lucru.

Incingem o tigaie si punem cate o foaie, apoi acoperim cu un capac pentru cateva secunde. Cand incepe sa formeze bule de aer, o intoarcem pe partea cealalta si o lasam sa se rumeneasca(bulele se vor arde- asa si trebuie).

 

Amestecam margarina cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat si ungem turtele cand sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naan- paine indiana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita cu mac si susan