Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

de Bucataras Medi in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 4358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 250 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 100 g stafide
  • 200 g merisoare
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 1 lingurita rasa scortisoara de la Kamis
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri apă clocotită
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao:

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit.
Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar si galbenusurile. Batem cu telul.Adaugam restul de nuca ( eventual prajita), merisoarele, stafidele si zaharul vanilat.

Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus. Punem pe foc mic si lasam  sa dea in cateva clocote. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara. Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde. Compozitia trebuie impartita in 3 parti (ochiometric).

Prajitura o asamblam pe un platou sau pe un blat.Asezam pe platou  prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie, inca o foaie,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana. Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura. Lasam  sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.

Prepararea glazurii:

Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul. Se amestecă bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc.Se adauga cacao.Se amesteca.Se trage de pe foc ,se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii.Decoram cu bomboane ornament.Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ina 1

07.03.2016, 19:33

RuxyRux 1

09.05.2016, 19:53

Ce minunatieee

Ancutsa 1

26.08.2016, 14:22

Foarte buna, mi-a placut!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci si stafide