Nectar de caise

de simona72 in Sirop / Compot, 12 Iul 2013 | 6688 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc inca odata ca tare multe lucruri am mai invatat eu de la voi...multumesc tare mult bucatarasi>:D

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg caise
  • 700 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de caise:

Trebuie sa va spun de la inceput ca totul am facut la ochi...am citit pe la voi si am facut dupa gustul meu si dupa umilele mele cunostinte. Deci....am spalat caisele, le-am desfacut si curatat de simburi. Am pus o oala de 8 l cu apa la fiert, sa incapa toate caisele la fiert. Apa am pus cam 4-4,5 litri de apa. Am adaugat si zaharul in apa sa fiarba impreuna. Cind apa a inceput sa fiarba am adaugat caisele pt maxim 5 minute. Le-am scos cu o spumiera si le-am pus in robotul de bucatarie si le-am pasat bine de tot. Am pus piureul rezultat intr-o alta oala, am adugat din apa in care am fiert caisele, cam cit doriti voi sa-l diluati, sa iasa de gros...eu am pus toata apa, am pus oala la foc mic, am luat spuma formata si am lasat la fiert 1 ora. Am pus fierbinte in sticle curate si sterilizate. Am acoperit sticlele cu o patura si le-am lasat 2 zile, apoi le-am depozitat in camara. Servit cu cuburi de gheata este un deliciu!!!

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit 4 sticle a 750 ml+4 sticle 500 ml

2

zahar am pus cit am dorit eu de dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

13.07.2013, 12:07

Babi, tot din caise am făcut și eu A dat Zmeul cel mic de gustul lui și trebuie să mai prepar o tură

simona72 1

13.07.2013, 12:29

Nici la mine nu o sa tina mult Cristina, sigur mai fac...partea proasta e ca nu prea am sticlute

camelia75 1

14.07.2013, 17:25

La fix pentru caisele din frigiderul meu cu care nu stiam ce sa fac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nectar de caise