Nectar de capsuni

de Rocsi in Sirop / Compot, 19 Iun 2021 | 3833 vizualizari

 

Pentru prima data am pregatit nectar in casa! Am ales sa fac de capsuni! Am cumparat capsuni bine coapte, dulci, aromate, ceea ce e ajutat mult, pentru ca a iesit super delicioas si gustos! Am fost tare bucuroasa cand l-am gustat si am vazut ca rezultatul este minunat: wow, curcubeu pe cerul gurii! 😍💓💓 Eu am ales varianta cu indulcitor natural, dar puteti folosi zahar! Merita sa il pregatiti, sa va bucurati de o sticluta aromata la iarna!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni dulci si coapte
  • 600 gr indulcitor pulbere (sau 600 gr zahar, 700 daca il doriti mai dulce)
  • 1,7 litri apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de capsuni:

Mai intai pregatiti sticlutele de 330 ml. Le spalati bine cu apa fierbinte, inclusiv capacele si le puneti la scurs. Spalati bine capsunile, cu apa rece. Le lasati la scurs putin, intr-o sita. Indepartati coditele cu frunze si le taiati in sferturi. Intr-o oala mai mare, turnati apa. Adaugati indulcitorul, transferati cratita pe foc. Amestecati pana indulcitorul este topit. Cand incepe sa clocoteaca siropul, dati drumul capsunilor. Le fierbeti la foc potrivit 3-4 minute. Dati cratita deoparte dupa acest timp. Cu un blender vertical, pasati fructele, pana obtineti nectarul. Puneti iar cratita pe foc si mai fierbeti 3 minute. In acest timp, indepartati spuma. Inchideti focul, dati nectarul deoparte, il lasati 5 minute sa se racoreasca. Il turnati in sticle, ajutandu-va de o palnie. Inchideti bine capacele. Inveliti sticlele in hartie si le asezati intr-o cratita mai inalta. Puneti apa calda, sa acopere cam pe 3/4 sticlele. Deasupra asezati un prosop de bucatarie. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita, le lasati 20 de minute. Dupa acest timp, inchideti aragazul. Le lasati acolo pana se racesc complet sau le scoateti si le inveliti intr-o patura pana a doua zi! Depozitati nectarul la rece! Este prea bun, sa nu pregatiti macar cateva sticlute! Mie din aceasta cantitate mi-au iesit 14 sticle de 330 ml. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

robert_b 1

20.06.2021, 22:59

Îl voi pregăti şi eu cu prima ocazie. Arată superb!

dantes 1

23.06.2021, 09:52

Delicios!

Rocsi 1

24.06.2021, 22:10

Multumesc mult!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni