Negresa cu mascarpone si ciocolata

de Moni_alex in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 7716 vizualizari

 

O negresa cremoasa cu un gust intens de ciocolata combinata cu crema de mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 300 g ciocolata menaj sau ciocolata neagra
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 150 g faina
  • un praf de sare
  • 100g zahar pudra vanilat
  • un pliculet gelatina inmuiata in 50ml de apa
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone si ciocolata:

Pentru blat:

Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul apoi punem 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final adaugam sarea si faina cernuta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(tava de dimensiuni 20x30 cm), nivelam cu o spatula si se coacem la cuptorul preincalzit 45-50 de minute.

Pentru crema:

 Amestecam mai intai apa gelatina si apa si le lasam 10 minute.

Intre timp pregatim crema mascarpone din 350g mascarpone(trebuie sa fie la temperatura camerei) si zaharul pudra si mixam la viteza medie pana cand zaharul pudra este topit complet.

Topim apoi gelatina pe baie de aburi la foc mic fara sa fiarba si amestecam in continuu pana devine lichida.

Punem si gelatina peste crema mascarpone, amestecam bine, apoi turnam crema peste blat si dam la rece 2-3 ore.

Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un vas mare, se adauga frisca lichida  si 50 g unt si se pun pe foc mic, se lasa cateva minute amestecand bine pana cand toata ciocolata e topita si avem o crema lucioasa.

Se toarna glazura de ciocolata peste crema mascarpone, nivelam bine cu spatula si dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.

POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de 8 martie