Negresă cu whisky (de post)

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 22 Ian 2013 | 3234 vizualizari

 

Prăjitura-i făcută la rapid, cantităţile sunt exact măsurate :)), se face uşor... şi-i bună în post.

 

INGREDIENTE

  • 33 lg făină;
  • 20 lg zahăr;
  • 6 lg cacao;
  • 100 g nucă de cocos;
  • 650 mL apă minerală;
  • 200 mL ulei de floarea soarelui;
  • 2 lg bicarbonat de sodiu (stins cu oţet de mere);
  • 3 lg whisky (opţional);
  • 10 mL esenţă de rom;
  • zahăr vanilat pudră;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu whisky (de post):

 

Se separă lichidele de solide. 

1. Făină + bicarbonat de sodiu+ cacao + sare + zahăr + nucă de cocos.

2. Apă minerală + oţet de mere (cam 2 lg) + ulei + whishy + esenţă.

Se împreunează cele două părți și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Se toarnă aluatul în formă şi se coace timp de 35-40 minute, la temperatură mică.

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se servește simlpă, pudrată cu zahăr vanilat sau cu o cupă de sorbet de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu whisky (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 21:54

Sunt zile de post cand e dezlegare la ulei si beutură , in cantitati mici, ce-i drept.. deci ma incadrez in limite.

Sim0na 1

22.01.2013, 22:12

daca-i cu whisky, e cea mai buna!

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 23:12

, asa zic si eu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baclava