Norisori pufosi

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 4485 vizualizari

 

De fapt este banalul ''lapte de pasare''.Mereu m-am intrebat de ce ii zice asa,ca pasarea nu face lapte...dar norisorii sunt pufosi,stiu eu...
PS.Cu siguranta imi place mai mult sa fac fotografii decat sa stau sa explic retetele...

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 1 plic de finess-burbon vanilla
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Norisori pufosi:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 200 g zahar,ca la bezea.Separat galbenusurile se freaca cu 100 g de zahar si vailia.laptele se pune intr-o craticioara pe foc,sa fie cald,in el punem bulgarasii de bezea sa fiarba,dureaza cca 2-3 min,ii intoarcem de pe o parte pe alta,ii scoatem cu o spumiera pe un patou mai adanc.Urmam procedura asta pana terminam bezeaua.Tragem laptele de pe foc si adaugam galbenusurile frecate ,amestecand bine sa nu se taie,le mai dam la foc cca 3-4 min,sa se ingroase putin.Se toarna peste bulgarasii de bezea.Se servesc si calzi si reci,in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Norisori pufosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare