Nuci

de Mitinita in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 5417 vizualizari

 

Excelenta reteta, m-am inspirat de la Lavinia http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplute-52880.html

 

INGREDIENTE

  • Cojile:
  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac stins cu zeama de lamaie/otet
  • faina cat cuprinde(550 - 600 g)
  • Crema:
  • 150 g pesmet din coji de nuci
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 150 ml lapte rece
  • 1 lingura de esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 125 g unt sau Rama mit Butter
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugam alternativ uleiul si laptele, cate o lingura din fiecare si amoniacul stins cu otet sau suc de lamaie.

Adaguam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini si e usor de manevrat. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute.

Punem forma de nuci pe foc, o ungem cu ulei si o infierbantam. Adaugam bucatele mici din aluat, inchidem forma si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Indepartam marginile, din ele vom face pesmetul pentru crema.

Pregatim crema.  Amestecam pesmetul din coji de nuci  cu cacao, zahar, cacao, esenta de vanilie si rom si lapte. Mixam untul spuma si adaugam la compozitie. Amestecam bine.

Umplem cojile de nuci cu crema si le unim.

Se pastreaza in cutii inchise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute(varianta I )