Reteta de nuci umplute, de post

de Catalina L in Dulciuri, 18 Mar 2023 | 3276 vizualizari

 

Reteta de nuci umplute, de post, o varianta fara zahar rafinat, am pus indulcitor natural in loc. Umplutura este din gem de caise amestecat cu migdale feliate.   https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/nuci-umplute-reteta-de-post.html
Pentru Reteta de nuci umplute, de post sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, alune, zahar, gem de caise.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de nuci umplute, de post
  • 140 gr faina
  • vanilie
  • 100 gr unt sau margarina
  • 50 gr alune macinate
  • 30-40 gr zahar sau inducitor
  • zahar/ indulcitor pudra pentru ornat

Umplutura:

  • gem de caise fara zahar, migdale feliate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de nuci umplute, de post:

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute, de post

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o bula de aluat moale.

Se fac 20-24 de bilute cu care se captusesc formele de nuci unse.

Se dau la cuptor 10-15 minute la 180°C.

Scoateti din forme si lasati la racit.

Amestecati 3 linguri bune de gem de caise cu 1 lingura de migdale feliate.

Umpleti si formati nucile. Le puteti decora cu zahar sau indulcitor pudra.

Vezi si reteta de Nuci umplute.

TIPS-URI

1

12 nuci

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de nuci umplute, de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu branza si stafide