Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 9893 vizualizari

 

Pentru ca tot se apropie toamna, am vrut sa creez o astfel de atmosfera cu aceste nuci delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Nuci:
  • 250 g unt moale;
  • 400 g faina;
  • 100 g zahar pudra;
  • sare;
  • esenta de vanilie;
  • un ou.
  • Crema:
  • 200 g biscuiti simpli cu vanilie;
  • 200 g nuci;
  • 70 g zahar pudra;
  • 20 g cacao;
  • o tableta ciocolata cu lapte (100 g);
  • 300 ml lapte fierbinte;
  • esenta de rom.
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti:

Nuci:

Intr-un castron se pune untul dat pe razatoarea mare, faina, zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si oul si se framanta pana cand se omogenizeaza.

Se unge forma de nuci cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua asa pana cand se termina aluatul.

Crema:

Biscuitii si nucile se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc. 

Ciocolata se pune rupta in bucatele intr-un craticior, apoi acesta se pune intr-o cratita cu apa si se pun la foc pana cand se topeste ciocolata.

Intr-un castron se pun biscuitii cu nucile, zaharul, cacaua, ciocolata topita si laptele fierbinte. Se amesteca bine, iar la final se adauga esenta de rom, amestecand din nou. Se lasa sa se racoreasca, apoi se umplu cate doua forme de nuci si se lipesc intre ele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba