Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 6110 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • un praf de sare;
  • 150 ml ulei;
  • 150 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • un plic de praf de copt;
  • o lingura de otet;
  • circa 600 g faina.
  • Crema:
  • 3 oua;
  • 200 g zahar;
  • 200 g ciocolata cu lapte;
  • 300 g unt;
  • 100 g arahide prajite, fara sare.
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide:

Aluat:

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga, pe rand, uleiul, laptele, esenta si praful de copt stins in otet. Se incorporeaza faina, putin cate putin, iar dupa ce s-a ingrosat, aluatul se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana cand se obtine consistenta dorita. Trebuie sa rezulte un aluat nu foarte tare si nelipicios. Se acopera cu o folie si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. 

Se unge forma de nuci cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua asa pana cand se termina aluatul. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat cu ajutorul unui cutit mic.

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se mixeaza ouale cu zaharul intr-un craticior pana cand ouale isi tripleaza volumul. Se pune craticiorul pe baia de aburi, atunci cand apa din cratita a fiert, si se tine, mestecand continuu cu o spatula de silicon, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele si untul, amestecand pana cand se topesc si se incorporeaza. Se transfera intr-un castron, se lasa sa se raceasca (eventual se baga la frigider pentru a fi cat mai rece), apoi se mixeaza.

Arahidele se maruntesc in robotul de bucatarie si se incorporeaza in crema.

Se umplu cate doua forme de nuci cu crema si se lipesc intre ele. Se pot pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasca