Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2020 | 4732 vizualizari

 

Am făcut astăzi dimineață, pentru micul dejun o omletă gustoasă, pufoasă și sănătoasă (nu numai pentru că era făcută la cuptor, ci și pentru că avea broccoli printre ingrediente, o legumă excelentă pentru sănătatea noastră). Și m-am gândit să v-o prezint...

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • câteva buchețele de broccoli proaspăt
  • 100 grame de telemea
  • 40-50 grame de cașcaval răzuit
  • sare (opțional)
  • piper
  • unt/ulei de floarea soarelui pentru uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor:

Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.

Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea mare.

Se sparg ouăle și se mixează cu foarte puțină sare (pentru că telemeaua este suficient de sărată) și cu piper, după gust.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt, sau cu ulei de floarea soarelui și se toarnă în ea ouăle mixate cu sarea și piperul.

Peste ouăle mixate se presară telemeaua răzuită și apoi se pun deasupra buchețelele de broccoli.

Se presară cașcavalul răzuit pe toată suprafața omletei și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.

Se lasă omleta în cuptor până ce se rumenește frumos, după care se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, eventual cu pâine prăjită și salată sau roșii, după preferință. 

TIPS-URI

1

Pentru că telemeaua este suficient de sărată, o puteți elimina din lista de ingrediente.

2

Strecurați broccoli bine de apă, după spălare.

3

Nu lăsați omleta prea mult timp în cuptor, ca să se rumenească mai tare, pentru că în loc să fie moale și pufoasă, va fi uscată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu broccoli si telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RODIMUR 1

07.10.2020, 22:11

Mulțumesc frumos, Daniela!

Rocsi 1

08.10.2020, 20:00

Este buna si satioasa, perfecta pentru cei care consuma broccoli!

RODIMUR 1

08.10.2020, 21:27

Da, Rocsi, a fost tare bună și pufoasă... Ne-a plăcut mult... Mulțumesc frumos pentru atenție!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bruschete ”mic dejun” de duminica