Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite ca marime . Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii scurgem bine de apa .
Incingem ulei intr-o tigaie si punem cartofii la prajit .Presaram putina sare si cand sunt gata ii scoatem cu ajutorul unei palete intr-un castron. Lasam sa se raceasca .
Separat punem ouale intr-un vas si le batem spuma cu ajutorul unui tel.
Adaugam in vasul cu oua, parmezanul ,cubul de ceapa si piper. Amestecam bine .
Punem amestecul de oua in castronul cu cartofi. Amestecam bine ingredientele intre ele.
Punem din nou o tigaie cu putin ulei la foc iute. Cand uleiul este bine incins,turnam omleta ,acoperim cu un capac si dam la foc potrivit .
Cand este copata pe o parte,cu ajutorul capacului,intoarcem omleta printr-o miscare rapida pe cealalta parte,acoperim din nou cu capac,si lasam la copt .
Cand este gata,scoatem omleta pe o farfurie.
Se serveste calda sau rece,presarata cu busuioc uscat si parmezan .
Pofta buna !
1
Pentru a coace omleta , putem inlocui uleiul cu unt .
2
Acoperind omleta cu un capac ,va face ca omleta sa se umfle si sa devina mai pufoasa.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult