Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2020 | 6367 vizualizari

 

Mi s-a făcut poftă de o mâncare cu spanac, văzând caserolele cu baby spanac în supermarket, dar cum la vremea aceasta este cam scump, nu mă puteam gândi decât la preparate în care să folosesc cantități mici din acest ingredient. Așa că ce poate fi mai bun, la micul dejun, decât o omletă cu spanac și cu mozzarella...? Zis și făcut, așa că azi dimineață ne-am delectat copios.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 100 grame de baby spanac
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 50 grame de unt
  • sare extrafină
  • piper
  • 50 grame de mozzarella răzuită
  • Pentru servit:
  • roșii cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu spanac si mozzarella:

Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat. Când untul s-a topit, se pune spanacul scurs de apă și se presară sare. Se înmoaie spanacul în tigaia cu unt și ulei de măsline, la foc mic.

Între timp, se mixează ouăle cu un praf de sare și cu piper, după gust.

Se unge o altă tigaie cu puțin unt și se toarnă ouăle mixate. Se adaugă spanacul înmuiat, cu tot cu untul și uleiul în care s-a preparat anterior.

Deasupra se presară mozzarella răzuită, se acoperă tigaia cu un capac și se dă la foc mic.

Când omleta se leagă și se rumenește la bază, iar mozzarella se topește, se ia tigaia de pe foc și se transferă pe un platou. 

Se presară mozzarella răzuită pe omleta fierbinte, se decorează cu roșii cherry și se servește imediat.

TIPS-URI

1

Spălați bine spanacul sub jet de apă și lăsați-l în strecurătoare, ca să se scurgă.

2

Pentru ca untul să nu se ardă, trebuie să turnați mai întâi puțin ulei de măsline în tigaie.

3

Pentru ca spanacul să se înmoaie mai ușor, presărați puțină sare.

4

Preparați omleta la foc mic, cu capacul pus pe tigaie și serviți-o imediat ce este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu spanac si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ancutsa 1

28.09.2020, 12:02

RODIMUR 1

28.09.2020, 12:15

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

Rocsi 1

28.09.2020, 20:26

Perfecta pentru dimineata si nu numai! Cu o salata sau chiar cu ceva muraturi de acum, omleta este gustoasa!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor