Omletă cu unt și ceapă verde ( scrambled eggs by Gordon Ramsay )

de Rita Ilies in Bucatarasi celebri, 18 Apr 2015 | 5654 vizualizari

 

Ratotă, ouă jumări, omletă... sunt unul și-același lucru. Șunca, brânza sau cașcavalul, un strop de lapte sau ciupercile, fac mereu din acest preparat, un mic-dejun de nerefuzat.

Eu vă propun azi o altă variantă pentru prima masă a zilei, una mai specială realizată după rețeta lui Gordon Ramsay. Este omleta care mie îmi place cel mai mult.

Este pufoasă, are o savoare deosebită și este nemaipomenită mai ales în această perioadă când ceapa verde autohtonă se găsește din belșug.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 40 g unt rece
  • 1-2 linguri cu smântână grasă
  • sare și piper, ambele proaspăt măcinate
  • ceapă verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă cu unt și ceapă verde ( scrambled eggs by Gordon Ramsay ):

Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul.

Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită căldurii vasului în care este preparată.

Când ouăle au început să se închege am adăugat sarea, piperul și smântâna.

La final, am adăugat și codițele de ceapă verde tăiate mărunt.

Deși pare că ar trebui preparată în destul de mulți pași rețeta este, defapt, una foarte simplă. Cu siguranță, o dată încercată, o veți repeta cu mare drag.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Se poate servi pe felii de pâine prăjită alături de câteva rondele de dovlecel rumenite în tigaia grill.

2

Stropiți totul cu un strop de ulei de măsline sau de porumb. Acesta va accentua aromele din farfuria dumneavoastră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă cu unt și ceapă verde ( scrambled eggs by Gordon Ramsay )" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun