Omleta de sambata dimineata

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2015 | 4492 vizualizari

 

Hahaha, n-am mai venit de multișor cu rețete reciclate ;) Citiți, preparați și savurați;) Sincer, e o rețetă ce am învățat-o din spusele lui TataZmeu, acum 23 de ani, când mi-a povestit cu ce bunătăți îl ospăta bunica lui în copilărie ;) În familia mea, adică în copilărie :D, n-am pomenit așa ceva :D Cartofii prăjiți își au rostul lor, iar omleta e alt fel :D Dar i-am molipsit și pe părinții mei ;)Combinația 3 în 1, s-a dovedit bunăăăă;)   Nu știu de ce nu v-am adus până acum rețeta asta :(, aaaa, ba da, știu, pentru că nu am timp să pozez farfuria finală, mereu se epuizează instant ;) De data asta, n-am dat alarma cu clopoțelul, (Am 3 clopoțele cu sunete diferite: unul ptr mic dejun, altul ptr prânz și al treliea ptr cină;)))) că masa e servită:D Întâi, am pozat, apoi am clopoțit ;) Hai, că v-am amețit, o rețetă simplă, reciclată, dar cu multe amintiri în spate! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 8 bucăți oua
  • cca. 300 g cartofi prăjiți
  • 125 g bacon cubulețe
  • 1 legătură Ceapă verde
  • cca. 50 g Telemea rasă
  • Ulei de rapiță pentru prăjit

Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta de sambata dimineata:

Intr-o tigaie, eu folosesc Doubleta, se pun cca, 2 linguri de ulei la încins. Se adaugă cartofii  ”resturile” de cartofi prăjiți, de vineri :d, noi, vinerea avem  zi de cartofi prăjiți, Asta pentru că gătesc Zmeișorii ;), cu diverse adaosuri J (cârnați, ceafă, cotlet, pui)], mereu prepar mai mulți, ca să rămână ptr omleta bogată de sâmbătă;), baconul cubulețe și ceapa verde tăiată mărunt, lăsându-se la gătit, acoperit cca. 3-4 minute.

Între timp se bat ouăle energic cu un praf de sare și se adaugă peste ingredientele din tigaie, lăsându-se la gătit cca. 5 minute acoperit, apoi se întoarce omleta, în cazul meu tigaie, ca să se rumenească pe ambele părți.

Omleta se porționează, și se serveșete cu salată/murături de sezon, cu pâine Zmeișorii, în cazul meu, fără ;) Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Baza în această rețetă sunt: cartofii prăjiți și ouăle;) Puteți varia adaosurile: cârnați, ardei kapia, roșii, cașcaval etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta de sambata dimineata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

26.11.2015, 19:31

Mulțumesc pentru aprecieri. dragi Bucătărași!

Rocsi 1

26.11.2015, 21:10

katty 1

18.12.2015, 20:51

Omleta cu ingrediente reciclate e tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun rapid si gustos