Omleta la cuptor in vas de ceramica

de MadalinaM in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2013 | 18967 vizualizari

 

Dupa parerea mea este cea mai gustoasa si satioasa omleta gustata. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 100 grame de sunca/salam/carnati
  • masline dupa gust
  • branza topita feliute/cascaval sau cas
  • 6 oua
  • 1 ardel gras
  • patrunjel dupa gust
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor in vas de ceramica:

Mai intai se curata cartofii si se taie cubulete mici. Se prajesc in ulei, dar nu trebuie lasati sa se rumeneasca. Apoi prajiti putin si salamul maruntit.

Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si putin oregano.

Ungeti vasele de ceramica cu ulei (eu am doua mai mici, dar puteti folosi doar unul..depinde ce aveti in casa). Adaugati un strat de cas framantat daca aveti (la final se va transforma intr-o crusta de branza delicioasa) sau direct un strat de cartofi peste care adaugati un strat de salam. Se adauga din oulale batute pana se acopera straturile. Apoi se pune inca un strat de cas sau o feliuta de branza topita, rupta in bucatele, pentru a permite ca ouale batute sa patrunda compozitia. Se presoara masline curatate de samburi, ardeiul gras si patrunjelul tocat marunt. Adaugati iar un strat de cartofi, salam, ardei gras, masline, patrunjel pana terminati ingredientele. La final se adauga ce a mai ramas din ouale batute. Daca doriti, la final puteti presura din nou niste cas sau branza topita/cascaval ras.

Se introduc vasele in cuptorul preincalzit si se lasa la mic pentru 20-30 minute. Verificati daca oul este facut inainte de a scoate din cuptor.

Pofta buna!! E o minunatie de omleta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor in vas de ceramica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ianculubita 1

19.11.2013, 16:26

mmmm,ce bunatate ai acolo!!

MadalinaM 1

19.11.2013, 19:43

E ff buna! Garantez!

Rocsi 1

19.11.2013, 20:33

Ce faina e. Plina de culoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ouă umplute "fashion"