Onigiri

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2011 | 11002 vizualizari

 

Onigiri (se citeste onighiri) este pentru mine fast foodul japonez,hranitor,sanatos si de cele mai multe ori o supriza. Pana am deprins cat de cat caracterele kanji si pana am tinut minte cam ce culoare avea eticheta fiecarui mister. Preferata mea era galusca de orez cu umeboshi - prune murate,dar mai era si cea cu icre. Cum mereu eram pe fuga si aveam numai vreo 5-10 minute pana a ajunge la urmatoarea clasa sau pana venea trenul, era snackul perfect. Totul e organizat pana la perfectie la japonezi,nu putea fi altfel nici cu onigiri. La ei totul e calculat ,fiecare usa a trenului se deschidea exact in locul marcat si mereu toti stiu ce au de facut,nu i-am vazut niciodata panicati. La un cutremur mai mare eu si o americanca am fost singurele care iesisera afara din cladire:))
La onigiri exista un sistem de a desface ambalajul,numerotat si cu sageti parca,din 3 miscari il desfaceai. Foaia de nori (alge) era cuprinsa intre doua folii de plastic care veneau peste orez si impachetat intr-un triunghi,cand urmai pasii te trezeai cu orezul invelit in nori. La inceput ma trezeam cu nori intr-o mana si orezul in cealalta,deci il inveleam singura,dar dupa vreo cateva incercari m-am prins.

 

INGREDIENTE

  • orez simplu alb gatit din:
  • 1 cup orez cu bobul rotund
  • 1 1/4 cup apa
  • sare
  • 1 foaie de nori
  • ptr umplut:
  • conserva de ton scursa de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Onigiri:

Orezul:

Se spala bine orezul,in trei ape. Se pune in oala orezul cu apa si sarea. Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute

Eu am avut o forma de modelat onigiri,dar de obicei se modeleaza direct pe palma. Se umezeste palma,ca sa nu se lipeasca orezul. Nori se taie in fasii de 2 cm in lungime,care se vor taia din nou pe marimea onigiriului. Se ia orez cam cat incape intr-o palma si se formeaza un triunghi. Se pune umplutura si se modeleaza triunghiul in continuare. Nu stiu cum faceti ,dar tonul ramane la mijloc:))

Se acopera cu nori ca in imagine si se trece la urmatoarele onigiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Onigiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

03.06.2011, 21:49

Ce reteta si ce povestioara frumoasa Miti....admir foarte tare tot ce inseamna Japonia

gaby_duceag 1

09.06.2011, 11:04

hihihi, ce haioase-s mutrisoarele

Mitinita 1

09.06.2011, 11:10

gaby,de data asta nu pot da vina pe copii,au fost facute de mine pe vremea cand mai eram copil eram copil fara copii

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza de burduf si marar