ORECCHIETTE CU ANGHINARE

de Panacris in Paste, 25 Oct 2015 | 3760 vizualizari

 

Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul a fost: aștept om rețetă faină cu pastele astea, ce-s specifice zonei ;) Între timp, am primit și ulei Affiorato de la Galantino, adică cel mai bun ulei de măsline, de la prima presă, tot din Bari ;) Așa că m-am pus la treabă ;) Sper că m-am conformat ;)
No, tot am încercat să probez anghinarea, nu prea mi-a reușit, de data asta am folosit conservată, mi-a plăcut. Așa că vă aduc o rețetă faină de paste cu legume interesante, pentru zilele de post ;)

 

INGREDIENTE

  • Paste Orecchiette de la Bari, Italia, cca. 250 g,
  • Inimă de anghinare conservată în ulei 1 borcan,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ulei de măsline Affiorato de la Galatino, Bari Italia, 2 linguri
  • Ardei gras 1 bucată,
  • Roșii cubulețe de la SunFood 1 conservă,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Frunze de salvie,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ORECCHIETTE CU ANGHINARE:

Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de anghinare, în puțin ulei de măsline , se asezonează de sare și piper, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.  Spre final se adaugă cubulețele de roșii și se mai lasă la gătit cca. 10 minute, până se împletesc armonios toate gusturile ;) Pastele se așează pe o farfurie, apoi se adaugă amestecul de legume ;) Se presară parmesan ( am sărit etapa asta!) și se asezonează cu frunze de salvie ;) Simplu, chiar bun pentru zilele de post, fără parmezan ;) Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "ORECCHIETTE CU ANGHINARE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

26.10.2015, 13:13

Ce prezentare frumoasa!!!!

Panacris 1

26.10.2015, 18:40

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste, cu sunca si maioneza