Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 25 Mar 2011 | 13504 vizualizari

 

Garnitura foarte aromata pentru zilele de post si nu numai :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana plina cu orez brun
  • 1/2 ceapa alba, 1/2 ceapa rosie, frunzele de la o ceapa verde
  • 1 morcov
  • 300gr ciuperci (eu am folosit o conserva)
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline pentru calit
  • sos de soia
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc:

E prima data cand folosesc orez brun. L-am pus la inmuiat de seara, dar sincer... nu s-a intamplat nimic. Tot 45min a stat pe foc mancarea pana a fiert orezul :))

[Pe foc mic]

Taiem ceapa solzisori si o punem la calit in cateva linguri de ulei, iar cand devine sticloasa adaugam morcovul. Lasam sa se caleasca putin si morcovul, apoi turnam 1 cana de apa calduta si lasam sa fiarba bine. Cand morcovul a fiert, adaugam ciupercile taiate mai marunt si lasam sa se moaie si ele.

Apoi punem orezul, condimentam cu putina sare si turnam apa calda peste, putin mai multa decat cata trebuie sa il acoperim. Lasam pe foc pana cand orezul se umfla si nu mai e tare, verificam si completam mereu cu apa daca mai trebuie.

Spre final, adaugam usturoiul zdrobit si cateva linguri de sos de soia si mai lasam sa fiarba putin.

TIPS-URI

1

Grija cu sarea pentru ca si sosul de soia e sarat;

2

In mod normal, chiar daca orezul nu e fiert de tot, cand e aproape fiert putem sa il luam jos de pe foc pentru ca el se mai umfla la caldura si singur :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu ciuperci in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Anamaria7 1

25.03.2011, 21:06

veniti! va astept iese culoarea mai inchisa, dar chiar se simte ceva diferit

deyutzky 1

26.03.2011, 01:17

mamaieelena 1

28.03.2011, 22:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus