Orez brun cu legume

de Irina in Mancaruri de post, 9 Dec 2012 | 9507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez brun
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • 1 praz
  • 1dovlecel
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu legume:

Asezati orezul brun intr-un bol , acoperiti-l cu apa si lasati-l la inmuiat. Intre timp, curatati, spalati si taiati legumele.

Asezati orezul intr-un vas de 2,5 l, turnati doua cesti de apa la una de orez. Atunci cand indicatorul este in zona verde, reduceti caldura si lasati orezul sa se prepare.

Asezati legumele in alt vas, adaugati putina apa, aprindeti aragazul la treapta medie si acoperiti. Atunci cand indicatorul ajunge in zona verde, lasati legumele sa fiarba la foc mic 10 minute.

Adaugati orezul racit si amestecati 2-3 min, pana se incinge.

Adaugati sare si piper dupa gust, cu putin ulei de masline deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

ovyblue 1

19.05.2013, 13:32

Cate calori are o portie de 100g va rog sa imi spuneti va multumesc .

babi5 1

06.06.2013, 20:59

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 08:54

arata minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume la Zepter