Orez cu creveti

de anaiordan in Fructe de mare, 1 Aug 2009 | 12661 vizualizari

 

Din nou o reteta greceasca delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 750 grame creveti
  • 2 cani mici cu orez cu bob lung
  • o jumatate ardei gras rosu
  • 1 ceapa mica taiata marunt
  • 1 ceapa mica intreaga
  • un sfert de telina
  • 1 lingura bulion
  • ulei de masline
  • sare, piper, boia
Portii: 9
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu creveti:

Crevetii luati de mine au fost congelati si semifierti.

Se pune apa la incalzit cu ceapa intreaga si sfertul de telina si putina sare. Teoretic daca luati creveti proaspeti puneti si crevetii la fiert cu apa si legumele pentru 10 minut emaxim, sa devina portocalii. Eu daca am avut crevetii semifierti amm lasat apa cu legumele sa clocoteasca si i-am mai pus atunci 5 minute. Dupa asta se scot crevetii si pastreaza la cald, si apa nu se arunca se pastreaza si ea.

Se pune la calit in ulei de masline, in cratita ce urmeaza a se folosi la orez, ceapa tocata marunt si se tine pe foc pana devine sticloasa. Se adauga cele doua canute de orez si pentru fiecare cana de orez se pun 2 cani si jumatate din apa in care au fost opariti crevetii, daca nu ajunge apa aceea completati cu apa calduta. Tot acum se adauga si lingura de bulion si ardeiul taiat cubulete.

Dupa 10-15 minute de fiert la foc mediu se adauga 2/3 din creveti (sau toti..eu am oprit cate 2 creveti pt fiecare persoana pt decor) si se lasa in continuare la fiert pana ce orezul este aproape gata, sa fie un pic tare la mijloc. Daca mai ramane zeama nu este nici o problema deoarece orezul cat va mai sta in cratita va mai trage din apa.

Se serveste cald, chiar un pic fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Oana 1

02.08.2009, 16:11

Daca e cu fructe de mare, e preferatul meu! imi plac mult astfel de mancaruri!

adry88 1

13.05.2011, 16:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu furnici in copac