Orez cu dovleac si carnati

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 3 Noi 2018 | 2503 vizualizari

 

Retete inspirate de toamna
M-am inspirat de la Ela68 : https://www.bucataras.ro/retete/orez-aromat-cu-dovleac-75995.html
Este un orez parfumat...dulce...cremos...
Eu am umblat putin pe la ingrediente :) 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mic de circa 1 kg
  • 1 cub ceapa
  • 2 carnati subtiri de porc
  • 50 gr orez
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac si carnati:

Carnatii ii taiem bucati mici si ii prajim. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie si ii punem deoparte.

Taiem partea superioara de la dovleac pentru a obtine un capac. 

Scobim cu ajutorul unei linguri interiorul dovleacului si pastram doar pulpa.

Punem o tigaie la foc potrivit. Punem 2-3 linguri cu ulei si cubul de ceapa. Amestecam 1-2 minute.

Adaugam apoi pulpa de dovleac taiata cuburi si dam la foc mic. Lasam pana ce dovleacul e moale (punem putina apa daca este nevoie).

Punem apoi orezul si lasam sa se rumeneasca 1 minut, dupa care turnam apa putin cate putin, amestecand mereu pana ce orezul este fiert.

Adaugam carnatii si amestecam.

Umplem dovleacul curatat cu orez si servim cald. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei.