Orez cu fasole rosie

de katty in Mancaruri de post, 30 Aug 2017 | 11790 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult reteta de orez cu fasole rosie a Mirelei https://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-boabe-de-fasole-rosie-si-ardei-76846.html si m-am gandit sa o fac si eu, desigur in felul meu. Am renuntat la rosii pentru ca stiam ca nu o sa-i placa fiului meu si am adaugat in schimb morcovi si ardei rosu pentru un plus de culoare.A iesit ceva foarte  bun, apreciat de toti din casa.Nu am facut-o prea picanta, asa ca in reteta de baza, in schimb am aromat-o cu o foaie de dafin.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 gr orez
  • 150 gr fasole rosie din conserva sau fiarta in prealabil
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde ptr decor
  • 2 linguri ulei de masline


Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fasole rosie:

Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele foarte subtiri. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem mai intai morcovul si amestecam usor pana incepe sa se inmoaie usor, apoi ardeiul gras. Intre timp fierbem intr-un vas separat orezul in 300 ml apa, pana se absoarbe toata apa.

Cand morcovul si ardeiul s-au inmuiat adaugam o cana de apa, foaia de dafin si dam cateva clocote. Punem orezul,fasolea rosie, piper negru macinat, sare daca mai este nevoie si mai fierbem 5 minute. Servim cu patrunjel verde tocat fin presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

30.08.2017, 20:44

dantes 1

31.08.2017, 16:11

mirela0911 1

31.08.2017, 22:02

Arata foarte bine si varianta ta! Ma bucur ca ti-am fost sursa de inspiratie!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci calite cu ardei la tigaie