Orez cu fructe de mare

de Sylvia in Bucatarasi celebri, 13 Noi 2010 | 33944 vizualizari

 

Fac destul de des si reteta variaza subtil, mereu mai adaug cate ceva in plus, mai apare o noua aroma sau leguma in plus. Imi place pentru ca este o mancare lejera, aromata si care nu m-a dezamagit niciodata.

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de

  • 150 grame de orez cu un format lung si care nu se lipeste de preferinta,
  • o ceapa mica echalote,
  • 2 catei de usturoi,
  • o lingura de pasta de ardei rosu,
  • 2 tije subtiri de telina,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml vin alb,
  • fructe de mare ( ce aveti – eu am pus de data asta scoici decorticate; crevet si  inele de calamar ) . 
  • In plus sare, putin piper proaspat macinat,
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute,
  • putina pudra de ghimbir si un varf de cutit de curcuma,
  • coriandu la final.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare:

 Pregatim fructele de mare cam asta e cantitatea care am pus-o eu la 150 grame de orez.

  Intr-o tigaie mai adanca am pus uleiul de masline si am adaugat ceapa tocata fin, usturoiul  si tija de telina. A urmat imediat orezul si dupa ce l-am lasat putin sa se caleasca am adaugat vinul alb si pasta de ardei rosu.

 Amestecam bine si adaugam condimentele si 100 ml de apa. Lasam sa fiarba la foc mic ( orezul meu avea 15 minute timp de fierbere ) pana mai sunt 10 minute ca timp de fierbere pentru orez. Adaugam apoi inelele de calamar si mai lasam 5 minute la fiert, adaugad apa daca trebuie. Cu 5 minute inainte de final adaugam si crevetii si apoi la un minut diferenta scoicile. Puteti si sa preparati fructele de mare separat si sa le adaugati gata facute dar mie imi plac fierte in orez penru ca dau un gust mult mai puternic. Spre final mai adaugam ghimbir, putina curcuma a prinda culoare si putina paste de ardei iute in functie de gust si lasam sa scada bine apa .

 Este o mancare aromata  si satioasa, usor picanta varianta mea cu pasta de ardei iute care o sa va placa cu siguranta daca iubiti fructele de mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu vin