Orez cu lapte

de Moni_alex in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 5898 vizualizari

 

Un orez cu o consistenta cremoasa si foarte aromat

 

INGREDIENTE

  • un pahar de orez cu bobul rotund
  • un pahar de apa
  • 3 pahare de lapte
  • o jumatate de pahar de zahar
  • o jumatate lingurita de sare
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • esenta sau baton de vanilie
  • coaja de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Intr-un ceaun se pune un pahar de apa si cand incepe sa fiarba se pune orezul spalat bine in 2-3 ape si se lasa sa fiarba la foc mic.Trebuie sa fiarba pana se umfla bine orezul si absoarbe toata apa.

Apoi se toarna laptele si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau telul sa nu se faca cocoloase. Se lasa focul mare pana incepe sa fiarba, apoi  se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa compozitia. Se amesteca continuu apoi se adauga sarea, zaharul si esenta sau batonul de vanilie. Se amesteca bine si se adauga untul.

Ouale se bat bine cu furculita si se adauga incet in lapte, amestecand continuu cu lingura pana se incorporeaza bine. Orezul isi schimba putin consistenta, se face mai cremos si va avea o culoare frumoasa.

Dupa ce se toarna ouale, se mai lasa compozitia pe foc 5-10 minute.

Se da la o parte si se adauga coaja de lamaie.

Se serveste cald cu  scortisoara presarata sau cu dulceata de visine.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine