Orez cu legume si spanac

de Ina in Mancaruri de post, 14 Ian 2011 | 9498 vizualizari

 

O mancarica gustoasa si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 200 g spanac ( proaspat sau congelat)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si spanac:

   Legumele spalate si tocate/ feliate se calesc in putin ulei cu apa , apoi adaugam 4 cani cu apa si sare/delikat. Lasam sa fiarba, iar cand legumele sunt moi si supa clocotinda adaugam orezul. Mestecam usor din cand in cand, pentru a nu se lipi orezul . Focul trebuie sa fie mic, iar vasul neacoperit. Daca orezul s-a umflat si  supa s-a absorbit, adaugam spanacul ( eu am avut rondele congelate) si lasam sa mai dea 2-3 clocote. 

   Oprim focul, presaram patrunjel verde, acoperim vasul si lasam acoperit 20 minute.

   Servim ca atare sau ca garnitura,( cu un praf de piper, pentru cine doreste ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ina 1

16.01.2011, 20:45

Esti de-a mea, kamy

horia 1

11.04.2011, 00:04

o reteta interesanta,naturala si-o prezentare super.BRAVO!!! probeaza aceasta reteta cu orez basmati.

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 19:13

bun bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille