Orez cu mazare si pancetta

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 12 Iul 2011 | 5545 vizualizari

 

am vazut intr-o zi aceasta reteta pe un post de televiziune italian si mi s-a parut interesanta, usor de facut si buna...asa ca mi-am zis sa o incerc si eu...numele nu-l mai retin asa ca i-am pus eu unul....

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pancetta afumata
  • 300 gr mazare proaspata sau congelata, dar nu din conserva
  • 2 pumni de orez
  • 1 ceapa
  • 3 rosii din conserva tocate marunt( astea nu erau in reteta , le-am adaugat eu...)
  • 1 fir de telina pt aroma
  • 2 pumni buni de parmigiano
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu mazare si pancetta:

Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei de masline, apoi se adauga pancetta taiata cubulete ( eu o cumpar gata taiata) si se lasa cateva minute, apoi se adauga si mazarea, se lasa 5-10 min sub capac. Se adauga rosiile tocate marunt, telina si orezul si apa cat sa acopere totul. Se adauga  sare dupa gust si se lasa la fiert pana se umfla orezul. Se opreste focul si se lasa 5 minute sa se umfle bine orezul, apoi se adauga parmigiano si se omogenizeaza bine. Gata!

Este pt prima oara cand fac, dar eu am papat doua portii....nu stiu sa descriu gustul, dar este...interesant....

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu mazare si pancetta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adasev12 1

12.07.2011, 20:30

carla, cu placere

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:22

este buna si arata f bine mancarica ta dar::::incearca si foloseste cuvintele traduse in limba noastra ROMANEASCA nu de alta dar suna mai frumos

adasev12 1

13.07.2011, 20:09

mamaie, ms ...cat despre tradus, hai sa-ti spun ceva: o data ca rreteta este luata de aici de la italieni, apoi, tradus pancetta in romaneste da slanina...dar nu este niic pe departe slanina...este pancetta....si nu pot sa traduc in romana pt c anua re un cuvant echivalent...si nici la noi nu este acest produs...este ceva asemanator...paote kaizerul...dar nu e chiar acelasi lucru....daca as folosi produse de acasa, le-as numi ca atare...dar daca le folosesc pe astea de aici le spun asa cum li se spune....pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci si aripioare de pui la cuptor