Orez cu piept de pui si legume

de Dya Daniela Andrei in Pui, 11 Apr 2014 | 3648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui (200-250 gr)
  • 2 cescute cu orez
  • 6 cescute cu apa
  • o rosie mare
  • un ardei gras rosu
  • un morcov potrivit
  • 200 gr de ciuperci
  • o legatura de ceapa verde
  • 3-4 linguri cu ulei
  • patrunjel verde, proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu piept de pui si legume:

Taiem pieptul de pui in cubulete mici si il rumenim la foc potrivit. Tocam apoi legumele si le calim impreuna cu carnea de pui. Cand devin translucide adaugam orezul si il prajim cam 5 minute la un loc cu carnea si legumele, amestecand ocazional. Turnam apa, saram dupa gust si fierbem totul la foc potrivit pana ce orezul este bine patruns. DUpa ce l-am luat de pe foc, presaram patrunjelul proaspat tocat.

 

TIPS-URI

1

Personal, am ales sa rumenesc ciupercile separat de restul ingredientelor,  pentru a nu colora in maro inchis orezul, chiar daca in prealabil le-am spalat bine si le-am scurs de apa.

2

Prefer sa adaug mereu putin mai multa apa, pentru ca orezul sa fie bine fiert. Tinand cont de faptul ca este pregatit pt BBk.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu piept de pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui culcat pe pat de orez