Orez cu rosii

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2014 | 3469 vizualizari

 

O garnitura ideala langa peste prajit sau la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez
  • 4 cani de apa
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 rosii bine coapte (3 rosii din conserva)
  • 1 pahar de suc de rosii
  • sare. piper alb, coriandru verde
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu rosii:

- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline intr-o ctatita. Cand s-a prajit si inmuiat adaugam rosiile taiate cubulete. Se pot folosi rosii proaspete , dar foarte bine coapte sau rosii din conserva, fara coaja. Calim inca putin si adaugam orezul. Adaugam sucul de rosii si mai amestecam 2 minute toate impreuna. Turnam apa fierbinte , aduagam sare, piper si lasam sa dea in clcot, apoi punem la foc minim si acoperim cu capacul. Lasam sa fiarba , amestecand ff putin , cat s anu se prinda de fund. La final aduagam putin coriandru verde tocat marunt.

- Se serveste mai ales la preparate din peste, chiftele, parjoale,etc

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

alilianaa 1

18.05.2014, 19:08

bun, bun

MotanLaOale 1

18.05.2014, 19:37

MirelaGrigore 1

21.05.2014, 15:34

in loc de suc de rosii pot pune rosii tocate la conserva ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu rosii