Orez cu spanac - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 2 Dec 2018 | 5730 vizualizari

 

 Un orez extraordinar de gustos si aspectuos. L-am descoperit intr-o zi fara.... patrunjel. Doream sa pun ceva verde. Il puteti folosi intr-o zi de post sau chiar ca si garnitura langa orice fel de carne.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez
  • 500 gr spanac tocat [ congelat ]
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe verzi
  • usturoi / optinal
  • sare
  • piper
  • rosii, ardei la servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu spanac - de post:

  1. Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt.
  2. Sotati usor ceapa in ulei fierbinte. Sarati.
  3. Atentie frunzele de ceapa se ard foarte usor la prajire.
  4. Adaugati peste ceapa orezul si-l prajiti cateva minute pana incepe sa devina sticlos.
  5. Se adauga apa fierbinte peste orez incat sa treaca cu doua degete peste el.
  6. Lasati orezul sa fiarba la foc domol, acoperit cu capacul.
  7. Cand orezul incepe sa se infoaie si este aproape gata, se adauga spanacul tocat.
  8. Nu este nevoie sa decongelati spanacul, el se va dezgheta rapid in orezul ce fierbe.
  9. Amestecati si piperati. Adaugati apa daca mai este necesar.
  10. Adaug spanacul chiar la sfarsitul prepararii, pentru ca acesta sa nu-si schimbe culoarea si calitatile nutritive.
  11. Gustati si sarati daca mai este necesar.
  12. Serviti orezul cu spanac insotit de rosii, ardei sau salata preferata de cruditati.

                  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Atentie frunzele de ceapa se ard foarte usor la prajire.

2

Adug spanacul chiar la sfarsitul prepararii pentru ca acesta sanu-si schimbe culoarea si calitatile nutritive.

3

Cine doreste poate sa puna si putin usturoi tocat deodata cu spanacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu spanac - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

10.12.2018, 16:11

Mimi , Multumesc de apreciere

mihaelar63 1

10.12.2018, 16:11

Dantes este foarte bun

mihaelar63 1

10.12.2018, 16:12

Madi , mie imi place si cu urzici si cu spanac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu cartofi