Orez cu urzici la cuptor

de katty in Mancaruri de post, 26 Feb 2021 | 3930 vizualizari

 

Daca la noi piata este plina de urzici am zis sa profit cat sunt inca tinere si bune de gatit si le-am pus intr-o mancare cu orez. Am adaugat si pasta de ardei siu rosii pentru a schimba culoarea orezului, care din cauza urzicilor ar fi capatat o culoare urata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr urzici
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • marar verde
  • hrean pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu urzici la cuptor:

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape.

Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita, pastrand zeama.

Punem urzicile pe un tocator si le tocam marunt. Tocam ceapa fin.

Intr-o craticioara care poate merge la cuptor punem uleiul. Adaugam ceapa si putina sare si acoperim cu un capac. Lasam la foc mic pana se inmoaie bine, amestecand ocazional. Cand ceapa e moale, adaugam orezul spalat si scurs si amestecam usor. Adaugam urzicile si stingem cu 2 1/2 cesti din apa in care au fiert urzicile. Adaugam pasta de ardei, pasta de rosii, sare si piper dupa gust si dam vasul la cuptor pana se absoarbe toata zeama. Scoatem vasul de la cuptor si adaugam marar.

Servim orezul rece cu hrean ras.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu urzici la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ceapa verde