Orez Primavera

de adnia in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 5619 vizualizari

 

Pai daca tot exista Paste Primavera...de ce n-ar fi si orez asa? Asa ca m-am apucat de lucru...si mi-a iesit ceva foarte bun si sanatos, dupa toate regulile alimentatiei corecte!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 punguta mix de orez salbatic prefiert (sursa de fibre)
  • 2 ciuperci mari feliate(bogate in proteine, minerale ca fierul, potasiul, cuprul, zincul, seleniul, magneziul, fosforul si calciul, acid folic si contin vitamine precum A, B1, B2, C, fiind si singura sursa vegetariana de vitamina D)
  • cateva buchetele broccoli (sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic, vitamina C si bogata in fier, potasiu, calciu)
  • 1 ardei gras kapia, taiat feliute (sursa de vitamina A, B1, B6, C, K si minerale: mangan, potasiu, triptofan, cupru si acid folic)
  • patrunjel proaspat (sursa naturala de vitamina C, mult mai mare decat cea din citrice) -
  • 1 fir ceapa verde (sursa naturala devitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu)
  • condimente
  • 1 lingura ulei (proteina vegetala)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Primavera:

Am pus orezul la fiert si separat, am fiert broccoli pe abur. Am scurs bine atat orezul, cat si broccoli, (pe care, in prealabil l-am pus si in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea) si le-am pus deoparte. Intr-o tigaie am pus lingura de ulei si am calit putin legumele impreuna cu ceapa taiata marunt.  Am adaugat orezul si am luat de pe foc. Am condimentat cu sare, piper, chili si verdeturi uscate. Am decorat cu patrunjel proaspat si am servit.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Primavera" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si parmezan