Otet de afine si merisore cu ierburi

de mihaelar63 in Conserve, 31 Oct 2014 | 5785 vizualizari

 

Mi-am dorit mult acest otet de fructe de padure cu ierburi pentru marinarea carnii de vanat . Dorinta mea a pornit dupa vizitarea unui magazin gourmet. Preturile erau ametitoare , asa ca am apelat la vesnicul nostru prieten si am aflat ca acest otet se prepara si se foloseste mult in Canada .

 

INGREDIENTE

  • 1 cana amestec afine cu merisoare .
  • 2 cani otet de vin
  • ierburi aromatice : maghiran , oregano , busuioc , rozmarin .
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de afine si merisore cu ierburi:

Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor .

Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul .

Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la bucatarie .

Se strecoara lichidul obtinut .

Intr-o sticla se introduce cate o crenguta de ierburi aromatice si se toarna deasupra otetul de fructe .

Nu aruncati fructele ramase , vor folosi la un sos pentru carne rosie .

TIPS-URI

1

Folositi acest otet la marinarea vanatului si a carnurilor rosii sau ca adaos la sosul pentru acestea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de afine si merisore cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Raluca57 1

01.11.2014, 07:31

Ce-mi place! Păcat ca nu mai gasesc afine si merișoare in piață, as fi făcut imediat!

dantes 1

01.11.2014, 12:08

Interesant

Anett 1

01.11.2014, 13:57

woooow! super!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oregano in otet