Oua de prepelita vopsite la abur

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2020 | 2440 vizualizari

 

Paște liniștit tuturor! Hristos a înviat!
Un mod rapid de a vopsi ouăle, fără prea mare bătaie de cap. În ultimii ani, tot așa vopsesc ouăle! Un mod mult mai rapid de a pregăti ouăle colorate pentru sărbătorile Pascale și de Înălțare!

 

INGREDIENTE

  • Ouă proaspete de prepeliță minim 24 bucăți,
  • Vopsea de ouă praf (roșie, galbenă șă albastră) câte 1 pliculeț,
  • Apă rece cca. 1000 ml (atenție să nu ajungă sita în apă!),
  • Oțet 1 lingură,
  • Vas și sită pentru aburi, atenție din inox (Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data! ),
  • Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita vopsite la abur:

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.

Se pune vasul la fiert și vopsit, în același timp, după ce începe să clocotească apa, se mai lasă la gătit cca. 3 minute, acoperit, apoi se oprește focul și se lasă la răcorit, cca. 10 minute.

Apoi se scot ouăle colorate din sita pentru abur și se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.

Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Atenție: Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita vopsite la abur" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua de prepelita vopsite - RETETA NR. 100