Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2020 | 3001 vizualizari

 

 
In caz ca nu aveti alte variante de a vopsi oua de Paste, aceasta metoda va poate scoate din impas.
Poate oricine din cei dragi  sa-si puna la contributie creativitatea. O metoda de relaxare si imaginatie.
Bucuria copiilor mai ales.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • Servetele de oricare aveti
  • Un albus de ou putin batut
  • Un penson mic
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului:

 

Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei.

Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie.

Puneti ouale la fiert  putina sare si la foc mediu pentru 10 minute.

Scoateti- le din apa si lasati- le sa raceasca complet.

Alegeti servetelele cu care veti lucra si indepartati stratul alb, va ramane un strat subtire si colorat.

Din cel colorat, rupeti cu mana bucati mici care sa include si modelul dorit.

Bateti cu ajutorul unei furculite bateti putin intr-o cescuta un albus de ou.

Cu ajutorul pensonului in strat subtire aplicati pe suprafata oului, apoi treceti cu pensonul deasupra servetelului incepand de la mijloc spre margine.

Astfel veti elimina cutele formate.

TIPS-URI

1

Alegeti un penson mic si drept

2

puteti orna ouale dupa bunul plac, animalute, eroii din desenele animate...etc

3

Nu adaugati ouale in apa clocotita, riscati sa crape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua vopsite- Paste